Çaykara - Uzungöl Dağ Bisikleti Maraton Yarışları Nefes Kesti


02.10.2017 09:50:05     1903
Çaykara - Uzungöl Dağ Bisikleti Maraton Yarışları Nefes Kesti


Ülkemizin en önemli Turizm merkezi Uzungöl´de yapılan dağ ve yol bisiklet yarışları kıyasıya mücadeleye sahne oldu.


Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uzungöl Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası, Türkiye´nin çeşitli yerlerinden katılan 115 lisanslı Bisiklet sporcuyla yapıldı. 


Dört farklı kategoride yapılan yarışlarda sporcular toplam 65 kilometrelik zorlu iki farklı parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. İlk yarış Çaykara Belediyesi önünde Belediye Başkanı Hanefi Tok´un start verdiği 13-16 yaş aralığında Yıldız erkeklerde yarışan sporcular, 20 Kilometrelik asfalt yolda Uzungöl´e kadar pedal çevirdiler.


Dağ bisiklet Maraton yarışmasının en zorlu parkurunda 35 yaş üstü Master ile Elit Erkekler yarışması nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Uzungöl Merkezden, Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından verilen start, Haros komları, Multat, Şekersu, Veli ve Garester yaylaları güzergâhını takip ederek 45 kilometrelik yol boyunca doğa harikası yerlerden geçerek pedal çeviren bisikletçiler çok zorlu parkuru tamamlamak için yoğun çapa harcadılar. Ayrıca aynı günde halk bisiklet yarışı yapıldı.


Yarışlarda, Elit erkekler kategorisinde Kocaeli Brisa S.K takımından yarışan Abdulkadir Kelleci birinci olurken, Rize Gençlik S.K´dan Emre Yavuz ikinci, Osmaniye Gençlik S.İ takımından Ömer Cumhur üçüncü oldu. 35 yaş üstü Master Kategorisinde yarışan erkeklerden Kocaeli Brisa S.K´dan Nevzat Kıral birinci, İstanbul´dan ferdi olarak katılan Oğuz Özçelik ikinci, Kırkgöz Döşemealtı´ndan Ataman Şekerci üçüncü oldu. 13-16 yaş grubu yıldız Erkekler yarışında, Konya Çumra Belediyesi sporcusu Nezir Dalgıç birinci, Giresun Lisesi Bisiklet takımından Doğukan Abaza ikinci, Konya Çumra Belediyesi takımından Melih Çetin üçüncü oldu. Halk yarışmasında Muhammet Furkan İlik birinci, İrfan Başkaya ikinci, Adil Musa üçüncü oldu.
Dereceye giren bisikletçilere ödülleri, Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Köprübaşı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan, Çaykara İlçe Spor Müdürü Yusuf Kurt, Çaykara Nüfus Müdürü Hüseyin Kubal tarafından kupa, madalya başarı belgesiyle birlikte 15 bin 500 TL para ödülü dağıtıldı.
UZUNGÖL´Ü HER KONUDA CAZİBE HALİNE GETİRECEĞİZ 
Güzel bir atmosferde değerli sporcularla olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı," Uzungöl doğasıyla uyumlu bir etkinlik oldu. Çok farklı etkinliklerle spor ‘un da gücünü kullanarak Uzungöl´deki turizme katkı ve yön vermek istiyoruz. Uzungöl doğa sporlarının her türlüsüne imkân sağlayan bir yer. Şu anda bisikletçilerimizin kullandığı parkur dünya standartlarında gerek zorluğuyla gerekse sporculara sunduğu doğal güzellikler ile eşine az rastlanan bir Parkur. Bu sene Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve Çaykara Belediyesinin katkılarıyla çok önemli bir başlangıç yaptık. Bu etkinliği önümüzdeki yıllarda daha ileriye getirmek için elimizden geldiğince sporu ve turizmi aynı anda desteklemeye ve Uzungöl´ü her konuda cazibe haline getirmek için çalışacağız. Koruma dengesini turizm yaparken, spor ´un önemli bir yerin olduğuna inanıyorum. Çünkü Sporla ilgilenen ve spora duyarlı olan insanlarda doğaya karşı aşırı bir duyarlılık olduğunu gözlemliyoruz. Dolayısıyla bir taraftan bölgemizde turizmi geliştirirken katma değerini artırırken diğer taraftan sahip olduğumuz bu güzellikleri koruyarak geleceğe taşıyacağız. Bugün burada yarışarak çok zor bir parkuru tamamlayan tüm sporculara teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen, herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Uzungöl´deki turizm işletmelerine Çaykara kaymakamı olarak şükranlarımı sunuyorum,” dedi.


ULUSLARARASI BOYUTA TAŞIMAK İSTİYORUZ 


Zaman ayırıp Uzungöl Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonasına katılanları selamlayarak sözlerine başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,"bu yarışmada göstereceğimiz başarılı bir organizasyonla önümüzdeki yıllarda bu etkinliği uluslararası boyuta taşımak istiyoruz. Uzungöl´ü sadece doğa ve göl turizminden ziyade, her türlü spor´un yapıldığı bir yer olarak çalışmalarımız olacaktır. Her türlü organizasyonlarda bizlere her zaman yardımcı olan Uzungöl esnafına teşekkür ediyorum,” ifadesini kullandı.  


UZUNGÖL ÖNEMLİ BİR BÖLGEMİZ 


Organizasyonda emeği geçenleri teşekkür ederek konuşmasına başlayan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk," Çaykara ve Uzungöl Trabzon´da önemli bir bölgemiz. Türkiye´nin en önemli turizm merkezlerimizden biri. Bugün burada yapılan spor ‘un bisiklet sporuna verecek katkıların yansıra Uzungöl´ün tanıtımında mutlaka katkısı olacaktır. Bu yıl yaptığımız bu organizasyonun ardından önümüzdeki yıllarda Uzungöl Demirkapı arasında bir dünya şampiyonası yapılacağını düşünüyorum,"dedi.

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı