Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü Grup Yolu Altyapı ve Parke Taşı Döşeme Çalışmaları tamamlandı.


28.09.2017 15:32:35     2463
Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü Grup Yolu Altyapı ve Parke Taşı Döşeme Çalışmaları tamamlandı.

Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü Grup Yolu Altyapı ve Parke Taşı Döşeme Çalışmaları tamamlanarak Bayram öncesi hizmete açıldı.

Çevre Koruma Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve bir süre önce Çaykara Belediyesi tarafından ihale edilen Uzungöl-Demirkapı-Arpaözü grup yolunun turizm amaçlı duvar, köprü ve altyapı ile doğal küçük parke taşı döşeme çalışmaları Demirkapı mahallesi girişine kadar bayram öncesi tamamlanarak yol hizmete açıldı. Yolun tamamlanmasıyla birlikte, Demirkapı ve Arpaözü mahallesinde yaşayanlar ile Yedigöller bölgesine giden turistler çifte bayram yaşadı.

Trabzon´un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl ile Turizmin yeni gözde yeri Demirkapı- Yedigöller bölgesini birbirine bağlayan yolun daha önce bir kısmı tamamlanmıştı. Geri kalan 2.Kilometrelik kısmının Demirkapı mahallesiyle ile Arpaözü yol ayrımındaki güzergâh boyunca genişletme, Köprü, duvar ve altyapı çalışmaların tamamlanarak yol yeni haliyle hizmete açıldı.

Çevre Bakanlığı Tabiat Varlıkları özel Çevre koruma genel müdürlüğünce bedelli karşılanan  yol için 2 milyon Türk lirası (2 trilyon) a yakın bir harcama yapıldı. Son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği Demirkapı mahallesi üst kısmında bulunan Balık gölü ve Aygır gölü yanı sıra  10 dan fazla krater gölüne kolayca ulaşılabilecek. Yolun tamamlanması ile birlikte Demirkapı ve Arpaözü Mahalleleri yanı sıra aynı güzergâhı kullanarak doğa harikası Yedigöller bölgesini ziyaret edecek olan turistlere çok büyük kolaylık sağlayacak.

Yedigöller bölgesine giden yerli ve yabancı turistler ile Demirkapı-Arpa özü mahallelerinde yaşayan vatandaşlar yolun yapımından dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler. 

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı