Başkan Tok’tan Kızılay’a Destek


15.02.2017 08:44:48     1727
Başkan Tok’tan Kızılay’a Destek

Çaykara Belediye Belediye Başkanı Hanefi Tok, Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Çaykara İlçe merkezi’nde gerçekleşen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen ve iki ayda bir gerçekleşen kampanya ile isteklilerden kan bağışı alınıyor. Çaykara İlçe merkezinde kurulan platformda, gönüllü personel ve vatandaşlardan doktor kontrolünde toplanan 97 ünite kan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Kızılay Kan Merkezi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına destek vermek ve kan bağışına olan duyarlılığı arttırmak için kurulan Kızılay standını ziyaret etti ve kan bağışında bulundu. Kızılay Kan Merkezi personeli ve kan bağışında bulunan gönüllülerle sohbet eden Tok, “Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa belirli periyotlarda ilçemizde kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Kan bağışında bulunmak hem kendi sağlığımız için hem de hayati öneme sahip olan bir sosyal sorumluluktur. Verilen bir ünite kan onlarca insanın hayatını kurtarabilir. Çaykara ilçesi olarak kan bağışı kampanyasına verdiğimiz destek bundan sonrada devam edecek” dedi.


Kan bağışı, birçok rahatsızlığı gideriyor

Kan vermenin kemik iliğinin yağlanmasını önlediğini söyleyen uzmanlar, vücudun kan yapımını canlı tutabilmesi için belli periyotlarda kan verilmesi gerektiğini, kan bağışının kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olduğunu belirttiler.

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı