Üreten Eller Kursunun Kapanış Töreni...


09.03.2016 09:46:23     2242
 Üreten Eller Kursunun Kapanış Töreni...

Uzungöl Elmalı Mahallesi Üreten Eller Kursunun Kapanış Töreni Gerçekleştirildi.

Elmalı Mahallesinde Muhteşem Tören. Uzungöl Elmalı Mahallesi Uzungöl Üreten Eller derneği tarafından hazırlanan "Üreten Kadın Eli Projesi" Ön Hazırlık Kursunu Başarı ile tamamlayan Kursiyerlere Başarı Belgeleri verilirken diğer yandan ise Normal Kursun açılışı da yapıldı.

Uzungöl Elmalı Mahallesinde gerçekleşen törene Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü M.Tahsin Kalaycı,Trabzon İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın,Dernekpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Hacıbektaşoğlu,Uzungöl Of-Road Kamp ve Karavan Derneği Kulübü Başkanı Mustafa Mutlu,Uzungöl Birlik A.Ş. Başkanı İdris Akyüz,Uzungöl Hediyelik Eşya Esnafları Derneği Başkanı Mehmet Öztürk,Uzungöllü Turizmciler, Eğitimciler ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Programda bir konuşma yapan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kadınlar Gününde böyle bir açılış merasimi gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduğunu ifade etti.Çaykara Belediyesi olarak Çaykara´da gerçekleştirilen her betkinlikte olduğu gibi bu projeye de maddi manevi her türlü desteği verdiklerini ifade eden Başkan Tok bu gün ise emeklerinin verimini aldıklarını ve bu durumun kendilerini fazlası ike mutlu ettiğini ifade etti.

Kadının da üretime ve ekonomiye katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Başkan Tok Üreten Eller Projesi ile kadınlarımızın hem kendi ev ekonomilerine katkıda bulunduklarını hem de Turizm açısından üretime katkıda bulunarak Bölge Turizmine hizmet verdiklerini ifade etti.Üretilen ürünlerin başta Uzungöl olmak üzere Bölgede buluınan turizm merkezlerinde pazarlandıklarını ve bu şekilde bölgede turizmin çok daha canlı ve ilgi çekici bir hal aldığını ifade eden Başkan Tok projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Trabzon İşkurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin ise Çaykara´dan gelen bu proje ile çok mutlu olduklarını ve projelerinin üretime dönmesi ile sevinçlerinin bir kat daha arttığını ifade etti.

Daha sonra ise Üreten Kadın Eli Projesi Ön Hazırlık Kursunu Başarı ile tamamlayan 20 kursiyere belgeleri törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı