’’Her yönüyle Trabzon’’Etkinlikleri Dortmund'ta...


24.02.2016 14:55:46     2574
’’Her yönüyle Trabzon’’Etkinlikleri Dortmund'ta...

’’Her yönüyle Trabzon’’ Etkinlikleri Almanya’nın Dortmund Kentinde Başladı.

Avrupalı Türkler Trabzon’u Dortmund’da Yaşayacaklar

Türkiye’de Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde düzenlenen ‘Her Yönüyle Trabzon etkinliklerinin 10. su bu yıl kardeş şehir Almanya’nın Dortmund kentinde yapılacak.

Çaykaralı Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Salih Altınışık artık her şey hazır olduğunu söyledi.

Her yönüyle Trabzon’’ etkinlikleri için de Çaykara Belediyesi olarak hazırlıklarını tamamladı. Yarın başlayacak olan etkinlikte Almanya daki Çaykaralı hemşehrilerinide bekliyoruz.

Türkiye’de Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde düzenlenen ‘Her Yönüyle Trabzon etkinliklerinin 10.su bu yıl kardeş şehir Almanya’nın Dortmund kentinde yapılacak.

‘Trabzon’u Dortmund’da yaşa parolasıyla düzenlenen etkinlikte Avrupalı Türkler 5 gün boyunca Trabzon kültürünü soluyacaklar. Westfalenhallen adlı fuar alanındaki etkinlik 24-28 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yerel dernekler ve ilçe belediyeleri ile Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonunun katkılarıyla yapılacak etkinliğe çok sayıda Trabzonlu politikacı, bürokrat ve sanatçının katılması bekleniyor.

‘AMAÇ TRABZON’U DÜNYAYA TANITMAK

Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Salih Altınışık etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptı ‘Etkinlik 4 ana konu başlığında gerçekleşecek. Bunlar içersinde kentin tanıtımı, Trabzon kültürünün ve sanatsal boyutunun tanıtımı, Trabzon mutfağının tanıtımı ve Trabzon’un ekonomik ve ticari potansiyelinin tanıtımı var. Sahne programlarının yanında aynı zamanda farklı temalarda panellerimiz, konferanslarımız, söyleşilerimiz olacak. Trabzon temalı dokümantasyon filmlerimiz, sinema filmlerimiz olacak. Bu etkinlik her yıl geleneksel olacak bir etkinlik değil. Bu etkinlikleri her üç yılda bir Avrupa’ya ve farklı kıtalara taşımayı düşünüyoruz.

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı