Uzungöl  Yolunda Kayalara Tel Örgü Çalışması Devam Ediyor..


14.11.2017 14:53:34     3168
Uzungöl  Yolunda Kayalara Tel Örgü Çalışması Devam Ediyor..

Çaykara Uzungöl Karayolu'ndaki heyelan tehlikesi bulunan dik yamaçların hakim olduğu bölge tel örtü ağlarla kaplanıyor.

Uzungöl, Taşkıran ve çevre köylerin bağlantılarını birleştiren  karayolunda şiddetli yağmur ve fırtınalı günlerde kaya parçalarının döküldüğü kayalık bölge, tel örgü ağlarla çevriliyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalıştığı tel örgü çalışmaları devam ediyor.


Profesyonel işçiler, güvenlik önlemlerini alarak tel örgülerin çekileceği dik yamaca tırmanıyor. Metrelerce yükseklikte, tel örgü ağlarını birleştiren işçiler, yamacı santim santim korumaya alarak düşme olasılığı olan kayalara güvenlik kordunu içine alıyor.

İki ay sürmesi beklenen çalışmaların özellikle turizm sezonun da araç trafiğinin yoğun olduğu karayolunu taş, kaya düşmesi ve heyelana karşı koruma altına almış olacak.

Belediye Başkanı Hanefi Tok yaptığı açıklamada, “yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için bölgede tehlike oluşturabilecek alana tel örgü çekerek güvenliği sağlamayı amaçladık. Yapılan bu çalışma ile tehlikeli yerlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacaktır inşallah. Emeği geçen Sayın Bakanımıza ve Karayolları Bölge müdürümüze teşekkür ederim. Bunun yanında, vatandaşlarımıza duyarlılıkları için ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı