15.03.2016 16:12:14     1544

ÇAYKARA KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİNE KAVUŞUYOR!

Çaykara´da yapımı düşünülen Kültür ve Spor Merkezi Projesi Bakanlıktan onaylanarak yakında ihale edilecek.

Uzun süreden beri gündemde düşmeyen Çaykara´da yapılması düşünülen Kültür ve Spor merkezi çalışmaları nihayet sonuçlandı. Çaykara´nın Kültür ve Sosyal hayatını derinden etkileyecek olan Kültür ve Spor Merkezi yapım müjdesini Belediye Başkanı Hanefi Tok verdi. 

Hurmalık Mahallesinde Milli Eğitim müdürlüğüne ait 4 dönüm arazinin Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğüne devri yapılması için Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un girişimleri sonuç verdi. Devir işlemi yapıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan proje çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına gelindi. Hurmalık Mevkii´nde Toki binaları ile özel öğrenci yurdu arasında bulunan 4 bin metre kara alanda inşa edilecek 2 katlı olarak düşünülen ilçe Kültür ve Spor merkezinin 1 katında kapalı spor salonu, soyunma odası, duş-wc, mescid, sekretarya odası, 2´nci katta ise kütüphane, konferans salonu, meslek edinme odaları,(el sanatları, plastik sanatları) zekâ oyunları odası, bilgisayar odası, derslik odaları, bay-bayan wc, seminer salonu, kütüphane bulunacak. Kültür ve Spor Merkezinin önümüzdeki günlerde ihale edilmesi bekleniyor.

HAYALİNİ KURDUĞUMUZ ÇAYKARA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çaykara´ya Kültür ve Spor Merkezinin kazandırılması için yaklaşık 2 yıldır çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok, Özellikle bu projenin gençlerimiz için büyük bir yatırım olduğunu belirterek, gerek Kültürel anlamda, gerekse sportif anlamda gençliğimiz bu merkezlerde yetişerek, enerjisini doğru yerde kullanacak ve vatana, millete hayırlı birer birey olacaktır. İlçemizin turizm merkezi olması açısından böyle bir merkeze daha çok daha çok ihtiyaç duyduk. İki katlı olacak bu tesisin içinde kapalı spor salonu, soyunma odası, duş-wc, mescid, sekretarya odası, kütüphane, konferans salonu, meslek edinme odaları,(el sanatları, plastik sanatları) zekâ oyunları odası, bilgisayar odası, derslik odaları,  seminer salonu, kütüphane bulunacak Kültür ve Spor Merkezi de, modern ve farklı mimarisi ile örnek teşkil edecek tesisin ilçe gençliğine sportif ve kültürel faaliyetlerde büyük bir imkân sunacaktır. Binlerce kez şükür olsun. Hayalini kurduğumuz Çaykara için çalışıyoruz” ifadesinde bulundu.

 

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi 

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı