Z-Kütüphanesi Törenle açıldı!


24.12.2015 12:00:57     3771
Z-Kütüphanesi Törenle açıldı!

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu´nda Z-Kütüphanesi törenle açıldı.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulunda Z-kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) düzenlenen törenle açıldı. 

Açılışa, Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, İşadamı Akın Yerekaban, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı

ÖĞRENCİLER MODERN ÇAĞIN GEREKLERİNİ KULLANMALI

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül yaptığı açıklamada, amaçlarının çocukları geleceğe ve hayata en iyi şekilde hazırlamak olduğunu belirterek,”  öğrencilerin eğitim ve öğretimine önem verdiklerini, gençlerin daha uygun şartlarda eğitim almaları için gayretle çalıştıklarını belirtti. 

Gül, "Öğrencilerin her anlamda yararlanabileceği, çağın gerekli teknolojik donanımlarıyla desteklenmiş, bilgisayarlarla her türlü bilgi ve çeşitli kitapların bulunduğu kütüphanelerin sayısını artırmak için çalışacağız. Öğrencilerin burada daha çok zaman geçirerek bilgilerini arttıracağına inanıyorum. Öğrencilerimizin ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında her zaman daha çok gayret içerisinde olacağız" dedi. 
 

KÜTÜPHANELER ÖĞRENCİLER İÇİN FIRSATTIR

Kütüphanenin gerek renk tasarımı, gerekse zengin kitap açısından göz kamaştırdığını vurgulayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok yaptığı açıklamada,”Çocukların daha çok kitap okumaları için ferah ve nezih bir ortam oluşturulmuş, velilerimizin de kendilerini geliştirmesi açısından bu tür fırsatlardan istifade etmeleri son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Z-KÜTÜPHANELERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Çaykara genelinde okullarda Z kütüphanelerin sayılarını arttırmak için uğraştıklarını belirterek, “Çocuklarımızın bol bol kitap okuması ve öğretmenlerimizin bunu teşvik etmesi gerek. Kendi çocuklarımızın eğitiminin yanında misafir konumunda bulunanların yararlanacağı bir kütüphane. Bugün burada Z-kütüphanenin açılmasını çok önemsiyoruz. Bu kütüphanenin açılmasında kimlerin emeği geçmişse, hepsine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” dedi.  

BU PROJE TÜRKİYE´DE EN GÜZEL PROJELERDEN BİR TANESİ

Müdürlüğünü yaptığı okulda hizmete giren Z-Kütüphanesi konusunda bilgi veren Ali Leblebici,” Bakanlığımızın yürütmüş olduğu Z kütüphane projesi okulumuzda tamamlanmış oldu. Devletimiz yaklaşık 100 bin liralık bir yatırım yaptı. Z kütüphane zenginleştirilmiş kütüphane anlamına giriyor. Hem kitap hem de bilgisayarlar var içinde hem de aynı anda 40 kişinin rahatlıkla kitap okuyacağı bir mekân oluşturmuş olduk. Bazı kitaplıkları tamamen özgün olarak tasarladık Zenginleşmiş Kütüphanesinin bir tanesi de görselliğin ön planda olması öğrencileri kitap okumaya teşvik etmesi açısından bizim için çok önemli. Projemiz Türkiye´de en güzel projelerimizin bir tanesi oldu. Kütüphane herkese açık olacak. Belli saat dilimlerinde herkes buradan yararlanacak. Kütüphanemizde yaklaşık 2 bin civarında güncel veya klasik kitaplarımız olacaktır. Özellikle kütüphanemiz saat 18:30´a kadar açık olacak,”dedi.

Z-Kütüphanenin açılışını Kaymakam Mustafa Gül ve Belediye Başkanı Hanefi Tok ve beraberinde olanlarla birlikte kütüphanenin açılı kurdelesini kestiler. 

Daha sonra kütüphaneyi gezen misafirlere okul müdürü Ali Leblebici kütüphane konusunda bilgi verdi. Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Fevzi Gümrükçüoğlu, Kur´an kursu açılışından sonra Z-Kütüphanesiniz ziyaret ederek bilgi aldı.

 

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı