.


02.12.2015 17:26:50     1972
.

Kanal Uzungöl Projesi Hayata Geçiyor.

Türkiye´nin ve Doğu Karadeniz´in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl´e Mini Kanal Proje çalışmalarına başlandı. Uzungöl´de turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Her yıl 2 milyon turistin ziyaret ettiği Uzungöl´de turistlerin muhteşem doğasına farklı bir açıdan bakma fırsatı bulmaları ve göl çevresinde daha sık vakit geçirmeleri amacıyla geçen yıl gölün güney kıyısına yapılan rekreasyon alanlarının yanı sıra uzungöl´ün doğasını bozmayacak şekilde görsel olarak güzel görüntü sağlayacak “Kanal Uzungöl” projesi geliştirilerek hayata geçirildi.

Uzungöl´ün doğu kıyısından başlayarak, yaklaşık 100 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde bir kanal yapılarak, estetik görüntülü kemer köprü ile Göl´ile birleştirilecek. Proje ihale edilerek yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandı. Ödeneği Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından karşılanan ve Çaykara Belediyesi tarafından ihale edilen “Uzungöl Kanal” projesi kısa bir süre içinde tamamlanarak önümüzdeki turizm sezonuna açılması bekleniyor. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl´ün turizm anlamında gelişmesi için önemli hamleler yapmaya hazırlandıklarını ifade ederek, “Hayata geçireceğimiz projelerle Uzungöl´ün bölgede turizm cazibe merkezi haline gelmesini hedefliyoruz” dedi.

2015 yılında göl etrafında yapılan rekreasyon alanları ile gelen misafirlerimizi doğa ile bütünleşerek göl etrafında daha rahat vakit geçirmeleri için yaptığımız çalışmalara istinaden yeni geliştirdiğimiz ve hayata geçireceğimiz “Uzungöl Kanal” projemizle misafirlerimizin keyifli zaman geçireceği alan oluşturacağız. Uzungöl´ün turizm alanında ilerlemesi ancak böyle projelerin hayata geçmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı