3 Metreyi Aşan Karda, Yol Açma Çalışması..


02.05.2017 10:35:10     3575
3 Metreyi Aşan Karda, Yol Açma Çalışması..

Yayla Yolları Açılıyor!

Çaykara´da kardan dolayı kapalı olan yayla yollarını açma çalışmaları devam ediyor.

Şekersu Kamara Mevkii..Yayla mevsimi öncesi Çaykara´ya bağlı yaylalarda karla kapalı olan yolların açma çalışmaları devam ediyor.  

Baharın gelmesiyle birlikte Yayla severler Yayla yollarının açılmasını dört gözle beklerken Çaykara Belediyesine ait iş makineleri, Çaykara´ya bağlı Yayla Yollarını açma çalışmalarına hızla devam ediyor. Sultanmurat ve civar yaylaların yolları daha önce açılmıştı. Şekersu yayla yolu açma çalışmaları devam edilirken, yolun bugün veya en geç yarın açılması bekleniyor. Diğer taraftan Tufa, Bayraklı, Çahmut, kurtdağı ve malakamboz yaylalarının yol açma çalışmaları devam ediyor. Çaykara´da yaklaşan yayla mevsimi için göçlerin başlamadan yollarını açmayı planlayan Çaykara Belediyesi ekipleri yolların açılması için bir süre önce başlattığı çalışmalar neticesinde ilçeye bağlı Yayla yollarının %80´i şimdiye kadar ulaşıma açmış durumda.

Bu yıl belli aralıklarla üst üste yağan karla birlikte Yaylalarda 4-5 metreyi bulan Kar kürtüklerinin oluşması yol açma çalışmalarını zorlaştırdığı bildirildi. Aldığımız bilgilere göre yayla yollarının tamamı bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

İletişim

  • Işıklı Mahallesi Belediye Sok. No:12 D:2 PK:61940
    Çaykara/TRABZON
  • (0462) 616 10 29
  • (0462) 616 14 68
  • info@caykara.bel.tr
Hanefi TOK
Çaykara Belediye Başkanı